perjantai 2. tammikuuta 2015

Cosplayn hyvät ja huonot puolet

Tähän postaukseen haluan kertoa mitkä ovat minusta cosplayn hyviä ja huonoja puolia, sillä niitä löytyy jokaisesta harrastuksesta. Saatatte olla eri mieltä, mutta muistakaa että tämä on oma näkökantani. Ollaan negatiivisia ja aloitetaan huonoista, no ei vaiskaan on vain kivempi lopettaa hyviin. **en omista postauksen kuvia**

Huonoihin puoliin kuuluu..


Raha
Kaikki maksaa aina niin hirvittävän paljon, napeista ja kankaasta lähtien fanikaman ostamiseen. Cossien ja conien takia cossaajat ovat yleensä hirvittävän köyhiä, kamala tosiasia..

Stressin hypersuurimäärä
"Mitä jos cossi menee rikki? Kamera menee rikki? Unohdan rahat ja lipun? Myöhästyn? Kaikki vihaa minua? Haisenko iha hirveelle? Jään ypöyksin..? Jos en osaa cossata hyvin?  Mitä jos vaan nukun conin yli.."
  Lähes kaikki cossaajat ymmärtävät stressihien ja vuodatetun veren coniöinä ja aamuina cossia viimeistellessä, mutta loppujen lopuksi onko siihen mitään järkevää syytä?? Sadat ihmiset kyllä tuijottavat ja saattavat arvostella, mutta et varmasti ole ainoa jolle on stressi iskenyt. Se nyt vaan kuuluu asiaan stressata, eikä sille mahda mitään, mutta kunhan yrittää muistaa etteivät conit ole ennenkään ketään tappaneet.


Kaukaiset conit
Kaukausiin coneihin voi olla vaikea päästä saatika löytää halpa yöpymispaikka, onneksi on busseja ja junia sekä kimppakyytejä. Aika myös tulee useasti tielle päästä lähikaupunkeja kauempiin coneihin, ainakin omalla kohdallani poni täytyy hoitaa joka päivä joten olen kokonaan luopunut Tamperetta kauemmista coneista.

Äärifanit/takertujat
Jotka haluavat tentata sinulta jokaisen hahmon painon ja kengännumeron,
Jotka yllättävät halilla/benjiloikalla takaapäin selkääsi ja saattavat "kaapata" sinut vaikket heitä edes tuntisikaan
Jotka haluavat mennä naimisiin kanssasi
Kyllä, nämä kaikki ovat omakohtaisia kokemuksia minulle Deidaracossissani eri coneissa, huhhuh.. Onhan niitä kivojakin äärifaneja, jotka eivät pahastu jos et tiedä kengännumeroa tai fanita niin syvästi, moikkailevat useasti cossaamasi hahmon takia, halailevat samasta syystä mutteivat yllätä, innostuvat hahmostasi ja jotka tietävät vitsien rajat


Pilkunviilaajat
Cossaajat jotka ajattelevat oman cossinsa parempana tai jotain, en tiedä mitä heidän päässä liikkuu, mutta on mielestäni töykeää tulla katsomaan pieniä virheitä vaikka ompelujälkiä piilosta, napin mallia tai kynsilakan väriä. Kyllä olen kuullut kynsilakkani olevan vääränväristä vaikka mielestäni se on ihan oikean sinistä. No naureskelen asialle vieläkin.
  Tottakai neuvoa saa ja kertoa rakentavaa palautetta, mutta c'moon ei pilkunviilaajia kiitos.

Ihmismäärä/tilanpuute
Välillä suuri ihmismäärä saa olon hiukan huonoksi ja ahdistuneeksi eikä tilaa kumminkaan tahdo löytää mistään. Onneksi conialueelta saa lähteä ja palata kunhan ranneke on tallessa ja ehjä, välillä onkin hyvä poistua vaikka syömään tai kuvailemaan hiukan kauemmaksi niin ei rupea ärsyttämään joka toinen vastaantuleva ihminen.
  Ison helpotuksen antaa rajoitettu lippujen määrä.


Hyviin puoliin kuuluu..


Uudet kaverit
On ihanaa löytää ihmisiä joilla on samoja mielenkiintoja kuin sinulla, niin puheenaihetta riittää. Yleisesti ottaen kaikki otakut tulevat jotenkin toimeen keskenään jonkinaikaa.
  Conista saatat löytää tai tavata vanhempia hyviä kavereita joita et muuten näe

Kokemus
Näet ja koet aivan uusia asioita päästessäni paneeleille, toimintahuoneille, saat inspiraatiota ja neuvoja tulevaisuuden cossejasi varten ja pääset näkemään hienoja pukuja joiden eteen on vuodatettu verta ja pystyt ymmärtämään tuskan määrän.


Hauskanpito
Cossajien ja hyvän seuran parissa tulee pidettyä todella hauskaa kuvaamisen, pelkän löhöilyn, syömisen ja esityksien parissa. Jos löydät sinulle sopivan seuran, jossa kaikilla on hauskaa naurat mahasi kipeäksi ja syntyy hyviä muistoja.

Ompelutaito/proppientekotaito kehittyy
Tietenkin cosseja valmistaessasi mikäli teet ne käsin tai edes jonkinverran itse, kehität samalla taitojasi ja myöhemmin luultavasti osaat paljon enemmän jos vain jaksat tehdä.



Ajanvietto
Coneissa hyvässä seurassa aika sujahtaa ja pian päivä on jo pian lopuillaan. Tekemistä siellä ainakin riittää, eikä tylsyys pääse iskemään ellet jonota johonkin yksin.

Myyntipöydät
Hyvällä lykyllä löydät jotain kivaa itsellesi tai kaverillesi ja rahapussillesi sopivaa pitkistä ja runsaista myyntipöydistä kotiin vietäväksi. Itse en ikinä osaa pitää näppejäni kurissa ja tulee ostettua aina jotain tarpeellista tai vähemmän tarpeellista..:D


Kaikki on sinusta itsestäsi kiinni mikä on hyvä ja mikä huono puoli, tässä minun näkemys :)


2 kommenttia:

  1. Cosplayn huono puoli: Kaikkien arvostelevat katseet ja sisäinen (hyvien/kivojen) ihmisten murhaaminen ja mulle pahinta on aina bindaus ja meikkaus aamen. Ja kynsilakkas on just sopiva ^^ ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahahahaaa "meikkipelle" ;D <3 Ja kiitos kommentista c:

      Poista